2.8.2018. 17:40
0
Beč obezbijedio 980 javnih česmi u vrućim ljetnim danima
Grad Beč se sa ukupno 980 javnih česmi sa pitkom vodom pobrinuo za ugodno osvježenje Bečlija i turista u vrelim ljetnim danima. Zahvaljujući kišovitom proljeću, prirodni rezervoari za vodu u zaštitnom području izvora su dobro popunjeni.

"Beč je kao rijetko koja druga metropola ima izuzetno kvalitetnu vodu koja dolazi direktno iz planinskih izvora, a česme su osigurale da svi ljudi koji se kreću gradom, u svako doba i besplatno mogu popiti kvalitetnu bečku vodu",  rekla je bečka gradska savjetnica za okoliš Ulli Sima.

Visoka kvaliteta bečke vode ipak nije slučajnost, Grad Beč svake godine ulaže oko 50 miliona eura za održavanje vodovodnog sistema, te dodatnih 15 miliona eura za zaštitu osjetljivih vodocrpnih područja.

Osim fiksnih Grad Beč na vrlo frekventnim javnim površinama svake godine u ljetnim mjesecima postavlja i mobilne česme sa vodom za piće. 

Tri metra visoki čelični stubovi su uočljivi već izdaleka i jasno obilježeni natpisima “Voda za piće”, a priključeni su direktno na bečku vodovodnu mrežu, saopćila je Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča. 




Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.