2.8.2018. 19:15
0
Gdje odmara Angela Merkel?
Gdje se nalazi njemačka kancelarka Angela Merkel je pitanje kojim se bave njemački mediji i javnost ovih dana.

To da njemačka kancelarka ide na odmor tokom ljeta nije ništa novo, ali je novo da ne provodi slobodne dane sa suprugom Joahimom Sauerom u Južnom Tirolu, uz prisustvo medija, te je umjesto toga, prema pisanju medija ona jednostavno “nestala”.

Naime, Sauer provodi svoj odmor sa sinom iz prvog braka u hotelu, u kojem je uobičajeno sa Merkelovom, što je dalo povoda dnevniku Bild da spekuliše o razlozima razdvojenog odmora.

Bild se pita gdje je Merkelova, da li je sama na nekom mjestu, ili kod majke u Ukermarku, možda na nekoj klinici ili u tajnoj misiji, a tu je još i spekulacija da ima bračne probleme.

List ujedno javno postavlja pitanje da li kancelarka ima pravo da jednostavno tako “nestane”.

Drugi mediji imaju razumijevanja za nestanak kancelarke i, kao, na primjer, Zidvest Prese, pišu da umirujući djeluje podatak da ovog ljeta i šefica Vlade može, barem na kratko da se povuče iz javnosti.

Njeno posljednje pojavljivanje u javnosti bilo je 25. jula na Vagner festivalu u Bajrotu, a sljedeći termin koji podrazumijeva njene obaveze je 20. avgust.

Dnevnik Minhner Merkur navodi da je Merkel viđena u Minhenu u utorak na prestavi u Operi, i to ne u zasebnoj loži, već među ostalim posjetiocima, piše CDM. 

Inače, MerkeL je na ljetnoj konferenciji za novinare najavila da će otići nekoliko dana na odmor i da planira da se naspava.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.