2.8.2018. 21:15
0
Američki senatori predložili uvođenje najjačih sankcija protiv Rusije
Grupa američkih senatora podnijela je nacrt zakona koji podrazumijeva dodatno osnaživanje sankcija Rusiji, saopćili su predstavnici Demokratske i Republikanske stranke.

Kako se navodi, njihov prijedlog je da se uvedu nove, ograničavajuće mjere, koje se prije svega odnose na ruski državni dug.

- Aktuelni režim sankcija nije obuzdao Rusiju kada je riječ o miješanju u izbore. Naš cilj je da se promijeni status quo, kao i da se uvedu najjače sankcije do sada, koje bi direktno bile usmjerene protiv Putinove Rusije - rekao je senator iz Republikanske partije Lindsay Graham.

Osim toga, sankcije bi bile uvedene i protiv još nekih ruskih političara i biznismena. U prijedlogu zakona navodi se i da će biti formiran Nacionalni centar za borbu protiv "ruske dezinformacije" kao odgovor na "hibridne prijetnje", ali bit će ograničene i investicije u energetske projekte od ruskih državnih kompanija.

Po njegovim riječima, te sankcije bi bile najjače koje su uvedene protiv Rusije.

Dodao je i da bi restrikcije ostale na snazi sve dok Rusija ne obustavi cyber napade na SAD i ne promijeni svoju politiku u Ukrajini i Siriji.

- Direktnu odgovornost za to snosi predsjednik Vladimir Putin - zaključio je Graham, prenosi Sputnik.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.