4.8.2018. 16:12
0
Erdogan naredio zamrzavanje imovine američkih ministara: Amerika neće koristiti Tursku za svoju politiku!
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan naložio je zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj.

-Danas izdajem naređenje: zamrznuti imovinu američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj, ukoliko je imaju - rekao je Erdogan u subotu u Ankari, javlja Anadolija. 

Istakao je da "korak koji je Amerika napravila u vezi sa svećenikom Andrewom Craigom Brunsonom ne priliči strateškom partnerstvu". 

-Oni koji misle da će jezikom prijetnji i besmislenim odlukama o sankcijama primorati Tursku da napravi korak unazad onda ne poznaju ni ovu državu, a ni ovaj narod. Amerika, kao i Evropa, ne može koristiti Tursku kao materijal za svoju unutrašnju politiku - rekao je turski predsjednik. 

Unatoč svim teškoćama kroz koje su prošli, dodao je, nikada neće učiniti korak unazad.

Andrew Craig Brunson je uhapšen 9. decembra 2016. godine i otad se nalazi u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO). Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do 35 godina.

Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je zbog njegovih zdravstvenih problema ta mjera preinačena u kućni pritvor.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo u Izmiru navodi se da je kontaktirao s članovima terorističke organizacije FETO. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.