5.8.2018. 14:32
0
ISIL pogubio taoca u sirijskom gradu Sweida
Militanti ISIL-a u Siriji pogubili su jednog od nekoliko taoca koji su zarobljeni prošle nedjelje u gradu Sweidi, koji je pod kontrolom sirijske vlade, prenose lokalni mediji.

Portal "Sweida 24" javlja da je ISIL objavio fotografije na kojima je prikazan mladić (19), kojeg su militanti ubili.

Sirijska opservatorija za ljudska prava navela je da je to prvo ubistvo taoca od kidnapovanja.

U koordinisanom napadu 25. jula pripadnika ISIL-a, koji su zauzeli nekoliko sela i organizovali više samoubilačkih napada u gradu Sweidi, poginulo je više od 200 ljudi, od kojih su mnogi civili.

Sirijska vojska i dobrovoljački odredi proganjaju teroriste, a operaciji se priključila i avijacija.

U provinciji većinu stanovništva čine pripadnici sekte Druza, vjerske manjine koja predstavlja tri posto populacije Sirije.


(Fena/Admir Oručević)

SirijaISIL
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.