5.8.2018. 15:05
0
Sjeverna Koreja: Retorika SAD-a nije od koristi za izgradnju povjerenja
Nedavni potezi Washingtona "nisu od koristi za izgradnju povjerenja" u relacijama sa Pyongyangom, kazao je sjevernokorejski ministar vanjski poslova Ri Yong-ho na forumu u Singapuru, prenosi Reuters.

U međuvremenu, ministar je kazao da će unilateralni zahtjevi dodatno produbiti nepovjerenje umjesto da bude suprotno.

Upozorio je da SAD ne bi trebale očekivati jednostranu denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

Ranije je američki državni sekretar Mike Pompeo pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi sa režimom sankcija prema Sjevernoj Koreji.

Taj čin došao je uprkos što su američki predsjednik Donald Trump i lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un potpisali dokument o denuklearizaciji Korejskog poluotka tokom sastanka u junu u Singapuru.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.