7.8.2018. 20:56
0
Tvrdi da se neće izviniti: Boris Johnson rekao da muslimanke sa burkama podjećaju na "poštanske sandučiće" i na "pljačkaše banaka"
Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Johnson neće se izviniti zbog svog komentara u vezi sa ženama koje nose burku, nakon što je predsjedavajući Konzervativne stranke zatražio njegovo izvinjenje.

Johnson je u tekstu za "Daily Telegraph" napisao da muslimanke koje nose burke podsjećaju na "poštanske sandučiće", uporedivši ih sa "pljačkašima banaka". 

Njegovi komentari označeni su kao "smišljena provokacija" i "uvredljivi". 

Međutim, izvor blizak Johnsonu rekao je da se on neće izviniti, te da je "glupo" napadati njegove stavove. 

"Ne smijemo pasti u zamku blokiranja debate o teškim pitanjima. Ako ne govorimo u prilog liberalnih vrijednosti, onda jednostvano povlađujemo reakcionarima i ekstremistima", rekao je izvor, javlja BBC.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.