9.8.2018. 9:01
0
Hapšenja opozicionih čelnika zbog pokušaja ubistva Madura
Vrhovni sud Venezuele naredio je hapšenje opozicionog čelnika u egzilu i bivšeg predsjednika parlamenta Julia Borgesa zbog sumnje da je umiješan u pokušaj ubistva predsjednika Nicolasa Madura.

Vrhovni sud izrazio je i podršku za "progon” protiv opozicionog zastupnika Juana Requesensa, kojega je u utorak uhapsila obavještajna služba. 

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro optužio je opozicione zastupnike, među kojima Julia Borgesa, da su ga pokušali ubiti dronom, no Borges je optužbe odbacio kao farsu. 

Do sada je uhapšeno šest osoba, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Zastupnički imunitet je ukinut i Juanu Requesensu kako bi mu se sudilo zbog navodne umiješanosti u pokušaj ubistva madura, prenosi AFP.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.