9.8.2018. 22:15
0
Pokreće se istraga protiv Borisa Johnsona jer je muslimanke sa nikabom usporedio sa "pljačkašima banaka" i "poštanskim sandučićima"
Istraga će biti pokrenuta protiv bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Johnsona zbog mogućeg kršenja pravila ponašanja konzervativaca nakon njegovih komentara o ženama u burkama, rekli su izvori u Konzervativnoj stranci.

Stranka je primila desetine pritužbi zbog komentara u kome je Johnson uporedio žene u burkama sa poštanskim sandučićima i pljačkašima banaka. 

Ove pritužbe analiziraće nezavisni panel, koji će možda slučaj prebaciti na partijski odbor, koji može da isključi Johnsona iz članstva. Konzervativna stranka nije željela da komentariše istragu. 

"Proces ocjene pravila ponašanja je strogo povjerljiv", rekao je izvor u stranci. 

Johnson je odbio pozive da se izvini zbog tih komentara koje je iznio u članku za "Daily Telegraph".

Kritičari ga optužuju za podstrekivanje islamofobije, dok njegove pristalice kažu da se on samo zalaže za isticanje "liberalnih vrijednosti".

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.