13.8.2018. 13:15
0
Zabrana: Od septembra u EU će se prodavati samo LED sijalice
Nakon zabrane 2009. godine običnih sijalica i uvođenja pravila za korištenje halogenih sijalica, od septembra ove godine će se u Evropskoj uniji primjenjivati ??pravilo - morate samo kupiti LED sijalice.

Jasno je da, iako su LED sijalice ekonomičnije, one i dalje koštaju barem duplo skuplje nego halogene, tako da se ova direktiva smatra kontroverznom, jer s jedne strane pravi uštede, a na drugoj udara po džepu porodice, prenosi Indikator.ba.

Ankete kažu da se LED sijalice uglavnom koriste u kancelarijama i trgovinama, dok su porodice navikle na standardne sijalice jer smatraju da LED sijalice ne osvjetljavaju kuće kao nekada. 

Očekivanja korisnika su da će cijene LED sijalica sniziti.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.