19.8.2018. 21:52
1
Policija u Njemačkoj odbila uhapsiti člana ISIL-a, silovatelja, jer u Evropi nije počinio nikakav zločin?!
Postupak njemačke policije, koja je odbila uhapsiti seksualnog zlostavljača, zgrozio je javnost.

Policiji u Štutgartu je pristupila djevojka Ashvak Ta’lo iz Kurdistana koja je u Njemačku stigla prije četiri godine, pobjegavši sa sjevera Iraka.


Tamo je, prema njezinom iskazu, još kao tinejdžerka bila izložena užasnoj torturi, a borci samozvane Islamske države držali su je kao seksualnu ropkinju godinama.

Još 2014., kada je imala samo petnaest godina, prodana je ISIL-ovom borcu Abu Humamu za svega stotinu dolara, te ju je on godinama mučio.

Kada se konačno uspjela izvući iz noćne more, vjerovala je da će u Evropi ostvariti novi, bolji život.

'Nije počinio nikakav zločin'

Sigurno je nemoguće opisati što joj je prošlo kroz glavu kada je na ulicama njemačkog grada, godinama nakon što je pobjegla od opetovanog seksualnog zlostavljanja, vidjela svog 'robovlasnika'.

"Bio je to on, sa svojom jezivom bradom i ružnim licem", ispričala je djevojka, inače pripadnica naroda Jezida.


Djevojka, čiji je dio porodice još uvijek zatočen, prestravljeno je otrčala na policiju kako bi im prijavila ko je taj čovjek, Abu Humam, koji spokojno hoda njihovim ulicama. No, tamo ju je dočekala strašna reakcija.

Kako piše portal The Pluralist, policajci su djevojci rekli kako oni tu ništa ne mogu učiniti, te da je Abu Humam također izbjeglica i tražitelj azila, baš kao i ona. Objašnjeno joj je da Abu u Njemačkoj nije počinio nikakav zločin, te ga nemaju razloga uhapsiti.

Djevojka je tako prisiljena hodati ulicama grada u kojem je očekivala pronaći mir, svjesna da ju u svakom trenutku vreba jezivi zlostavljač koji joj je oduzeo neke od najboljih godina života, piše 100 posto hr.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.