24.8.2018. 21:45
0
Senator McCain prekinuo liječenje raka mozga
John McCain, američki republikanski senator i kandidat Republikanaca za predsjednika 2008. godine, odlučio je da ne nastavi liječenje raka mozga, saopštila je njegova porodica.

McCainova porodica je navela u saopštenju da je on "nadmašio očekivanja za preživljavanje (raka)", ali da "napredak bolesti i neumoljivo napredovanje godina donose svoju presudu".

"Svojom uobičajenom snagom volje, on je odlučio da prekine liječenje", saopštila je njegova porodica.

81-godišnjem McCainu je u ljeto 2017. godine dijagnosticiran agresivni oblik raka mozga.

On je učestvovao u Vijetnamskom ratu, gdje je više od pet godina bio zarobljenik i u tom periodu bio mučen.

McCain, koji je bivši vojni pilot, morao je da se katapultira padobranom, jer je njegov avion pogođen 1967. godine iznad Hanoja.

Prošle godine glasao je protiv ukidanja Zakona o zdravstvu koji je donio prethodni predsjednik SAD-a, Barack Obama, što je izazvalo dodatno nezadovoljstvo predsjednika Donalda Trumpa prema McCainu.

McCain je svojevremeno pozvao Trumpovu administraciju da agresivno odgovori na miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.