27.8.2018. 18:40
0
Rusi tvrde da SAD jačaju vojne snage zbog mogućeg napada na Siriju
Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da Washington jača svoje vojne snage na Bliskom istoku te je izrazilo bojazan da se SAD priprema za mogući napad na snage sirijske vlade zbog eventualne upotrebe hemijskog oružja u pokrajini Idlib.

Kako navodi Reuters, pozivajući se na ruske agencije, glasnogovornik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da je američki razarač ušao u Sredozemno more 25. augusta, naoružan krstarećim raketama "tomahawk", koje mogu pogoditi bilo koju metu u Siriji.

Konašenkov je rekao da SAD nastavlja jačati grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku, kao dio priprema pobunjenika za još jednu provokaciju u provinciji Idlib, koja će biti predstavljena kao navodna upotreba hemijskog oružja, navodi agencija Tass.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.