2.9.2018. 14:10
0
EU poziva SAD da razmotre odluku o pomoći Palestincima
Evropska unija ponovo je od Sjedinjenih Američkih Država zatražila da razmotre odluku kojom su ukinule sredstva Agenciji UN-a za humanitarnu pomoć i rad (UNRWA), namijenjena palestinskim izbjeglicama.

EU je izdala saopćenje kojim je naglasila značaj neprestane međunarodne podrške tom programu koji vodi škole za više stotina palestinske djece širom Palestinskih teritorija, Jordana, Libana i Sirije.

Napominje se da je Amerika uvijek imala, te da i dalje ima ključnu ulogu u svakom naporu za postizanje mira na Bliskom istoku.

- EU će nastaviti da s Amerikom i drugim regionalnim i međunarodnim partnerima radi na postizanju zajedničkog cilja - navodi se u saopćenju EU.

Američki State Department ranije je istaknuo da je Washington potpuno ukinuo sredstva UNRWA, navodeći da je u tome bilo puno propusta.

Glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert izjavila je da je administracija obavila reviziju tog pitanja i da neće davati dodatna sredstva UNRWA, navodi Al Jazeera.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.