3.9.2018. 18:09
0
Monstruozan slučaj u Perthu: Djeca objesila svoju školsku drugaricu koja ima urođenu srčanu manu
Stravično vršnjačko nasilje potreslo je Australiju nakon što je grupa djece objesila svoju školsku drugaricu Amber Jun (10), koja ima urođenu tešku srčanu manu, o drvo u školskom dvorištu, prenosi beogradski Blic pisanje stranih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Ovaj jezivi slučaj dogodio se u petak u katoličkoj osnovnoj školi "Kraljica apostola" u australijskom gradu Perthu. Riječ je o školi koja se hvali "vaspitnom, sadržajnom i bezbjednom sredinom" i ima za moto "ljubav, zajedništvo i mir".

Nesretna djevojčica je umalo preminula, ali je jedan od učitelja shvatio šta se dešava i ubrzo prerezao konopac, te spasio djevojčicu.

Amberina majka, Belinda Jun, ispričala je medijima da je vršnjačko nasilje nad njenom kćerkom moglo da bude kobno i zato što njena kćerkica ima urođenu tešku srčanu manu - rupu u srcu, zbog koje je nebrojeno puta bila u bolnici, prenosi Blic.

- Amber je mnogo toga prešutjela, pretrpjela toliko bola i užasnih situacija, koje mnoga djeca, Bogu hvala, nikada neće doživjeti - kaže Belinda.

Mediji u Australiji pišu kako nijedno dijete do sada nije ni ispitano zbog ovog slučaja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.