4.9.2018. 10:53
0
Trump upozorio Assada protiv nepromišljenog napada na Idlib
Američki predsjednik Donald Trump upozorio je sirijskog lidera Bašara Assada da ne napada pokrajinu Idlib, jedno od posljednjih utočišta pobunjenika.

Trump je također savjetovao sirijske saveznike, Rusiju i Iran, da ne sudjeluju u "potencijalnoj ljudskoj tragediji".

Izrazio je zabrinutost da bi stotine hiljada života moglo biti ugroženo u operaciji sirijske vojske u 'uklanjanju' militanata iz Idliba.

- Predsjednik Assad ne bi trebao nepromišljeno napadati pokrajinu Idlib. Rusi i Iranci će napraviti veliku humanitarnu grešku ukoliko budu učestvovali u ovoj potencijalnoj ljudskoj tragediji. Stotine hiljada osoba moglo bi biti ubijeno. Nemojte to dozvoliti - napisao je američki predsjednik na svom Twitter profilu.  

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov poručio je da Rusija, Turska i Iran rade na odvajanju oružane opozicije i terorista u tom području kako bi svaka potencijalna vojna operacija spasila civilne žrtve, prenosi RT.

Predsjednici Turske, Irana i Rusije sastat će se 7. septembra u Teheranu gdje će razgovarati o vojnoj operaciji u Idlibu.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.