10.9.2018. 12:30
0
Rusija - Oko 300.000 vojnika spremno za vježbu 'Istok 2018'
Načelnik Generalštaba ruske armije General Valery Gerasimov kazao je da će vojna vježba biti najveća u posljednje tri decenije, u kojoj će učestvovati oko 300.000 vojnika.

U vježbi "Istok 2018", koja će se održati u istočnoj i centralnoj Rusiiji, učestvovat će mongolska i kineska vojska.

Gerasimov je naveo da će tokom vojne vježbe biti izvedeni "masivni" lažni vazdušni udari i testiranje mjera protiv krstarećih raketa. Dodao je da će se manevri izvoditi u Ohtoskom moru, koje se nalazi između Rusije i Japana i na sjeveru Tihog okeana.

Najintenzivniji dio vježbe bit će u okrugu Tsugol, udaljenom oko 150 kilometara od granice sa Kinom i Mongolijom, prenosi TRT. Tu će snage te dvije zemlje vježbati protiv ruskih formacija, istakao je Gerasimov.

Vojne vježbe "Istok 2018" bit će održane od 11. do 17. septembra na pet poligona širom Ruske Federacije.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.