11.9.2018. 12:20
0
UN - U Idlibu bi se mogli dogoditi najveći 'ljudski gubici' 21. stoljeća
Zamjenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija zadužen za humanitarne poslove Mark Lowcock upozorio je da bi se u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib u Siriji, u kojoj se nastavljaju napadi sirijskog režima Bashara al-Assada i njegovih saveznika, mogli dogoditi najveći "ljudski gubici" 21. stoljeća.
U obraćanju na konferenciji za medije u zgradi UN-a u Ženevi, Lowcock je istakao da se Idlib nalazi u veoma teškoj situaciji.

- Svi smo na nogama zbog Idliba. Želim posebno naglasiti da je ovo veoma opasan momenat za narod Idliba - kazao je Lowcock.

Istakao je da se ne smije dozvoliti da se u Idlibu dogodi velika tragedija, napominjući da hitno treba spriječiti stradanja civila.

U Idlibu trenutno živi oko četiri miliona civila, njih oko dva miliona se nalazi u vrlo teškoj situaciji i prijeko im je potrebna humanitarna pomoć, prenosi TRT.

Vladine snage se pripremaju za veliku ofanzivu na tu pokrajinu, posljednje veliko uporište pobunjenika u Siriji.

(Alen Avdić)
UNIdlib
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.