12.9.2018. 10:22
0
Profesorica Aida Šehić prijavila da su je učenici pretukli
Grupa učenika pretukla je 48-godišnju profesoricu Aidu Šehić koja već godinama živi i radi u New Yorku (SAD), piše New York Post.

Šehić je prijavila da su je učenici maltretirali slomivši joj nos, nazivajući je „bijelom kurvom“, a neki od njih su je ubadali olovkama i zahtijevali seks nakon što su uništili učionicu.

„Došla sam u SAD kako bih pobjegla od užasa rata. Mislila sam da sam takve užase ostavila iza sebe“, izjavila je Šehić nakon što je podnijela tužbu.

Šehić je kazala i kako je kontinuirano tražila pomoć od škole kao i od policije.

„Međutim, umjesto da mi pomognu u školi su mi prijetili otkazom. Učenici koji su pravili probleme nikada nisu odstranjeni iz mog razreda i rijetko su kažnjavani“, navela je Šehić u tužbi.

Šehić u američkom obrazovnom sistemu radi od 1999. godine. Ona tvrdi da su je pojedini učenici vrijeđali na rasnoj osnovi i u trenucima kada je sa svoje dvoje djece šetala ulicom, prenosi Fokus.ba.

„Školska administracija je ignorirala sve moje pritužbe, a policija mi je rekla da jedino škola može rješavati takve probleme“, navela je Šehić.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.