14.9.2018. 9:52
0
Gore kuće i zgrade u Bostonu: Desetine eksplozija na više lokacija
Istragu je pokrenuo i FBI, koji je saopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije

Niz eksplozija i požara potresao je u četvrtak više desetaka stambenih naselja zahvativši nekoliko gradova sjeverno od Bostona, a veliki broj ljudi evakuiran je zbog prisutnosti mirisa plina, saopćila je policija savezne američke države Masačusets.

Za sada nema zvaničnih informacija o povrijeđenim, no list "Eagle Tribune" na svojoj je internet-stranici objavio je kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lorens u okolici Bostona ima povrijeđenih.

 Policija je na Twitteru objavila da je prerano za bilo kakve špekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerovatno riječ o puknuću plinovoda usljed prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u četiri grada sjeverno od Bostona.

- Molimo sve koji imaju plin u kući da do daljnjega napuste svoje kuće - izjavio je upravitelj grada Nort Andover za lokalnu televiziju. 

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje plinska firmom "Columbia Gas", jedinica firme "NiSource Inc", da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije plinovoda. 

Istragu je pokrenuo i FBI, koji je saopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije, piše Avaz.

   

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.