17.9.2018. 21:45
0
Theresa May upozorila: Ili njen plan o izlasku iz EU ili nema dogovora nikako
Britanska premijerka Theresa May poručila je preko BBC da će britanski poslanici morati prihvatiti njen sporazum o Brexitu s Evropskom unijom ili ga neće biti.

Mej je u intervjuu za BBC upozorila protivnike u svojoj stranci, koji su prijetili da će oboriti njen sporazum, da je jedina alternativa njenom planu da Britanija ne postigne dogovor.

- Mislim da će parlament podržati sporazum, jer građani vide značaj sporazuma kojim ćemo zadržati dobre trgovinske odnose sa EU, ali i izvući sve benefite i šanse koje pruža Brexit - navela je May. 

Na pitanje šta bi se desilo ako bi sporazum bio odbijen, britanska premijerka je rekla da je sigurna da EU ne bi omogućila bolje uvjete za Brexit. 

Britanija bi trebala napustiti EU 29. marta, ali je za sada malo toga poznato, jer nije postignut konačan dogovor.

Glavna primjedba u postizanju dogovora je pitanje granica između Sjeverne Irske i Irske Republike, odnosno uvjeta trgovine nakon Brexita.

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde je u Londonu u ponedjeljak upozorila da će, u slučaju nepostizanja sporazuma o Brexitu, britanska ekonomija biti značajno pogođena, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.