18.9.2018. 12:03
0
Izraelska policija napala Palestince u Al-Aqsa džamiji
Izraelska policija napala je u utorak Palestince koji su bili prisutni u džamiji Al-Aqsa u Jeruzalemu, nakon što su deseci ortodoksnih Jevreja intenzivirali provokativne posjete muslimanskom svetom mjestu uoči jevrejskog blagdana Yom Kippur, prenosi WAFA.

Svjedoci su kazali da su snage sigurnosti napale Palestince unutar džamije, uključujući čuvare i osoblje te uhapsili pet osoba, dok je četvero njih zahtijevalo medicinski tretman zbog premlaćivanja.

Policija obično prati ortodoksne Jevreje tokom njihove ture, kako bi se izbjegli sukobi sa Palestincima.

Židovske desničarske grupe pozvale su svoje sljedbenike da pojačaju prisustvo unutar Al-Aqsa džamije s ciljem da je preuzmu i izgrade židovski hram.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.