20.9.2018. 17:45
0
Osnivač Alibabe: Spremite se za dvadesetogodišnji trgovački rat!
Jack Ma, jedan od osnivača kineskog tehnološkog giganta Alibabe, rekao je danas da bi svijet trebalo da bude spreman za dvadesetogodišnji trgovački rat između Kine i Sjedinjenih Država.

"Ekonomska situacija nije dobra i mogla bi trajati mnogo vremena", rekao je Ma na Svjetskom ekonomskom forumu u Tianjinu. 

On je upozorio da bi trgovinski rat između dvije najsnažnije globalne ekonomije mogao trajati decenijama i da Kina treba da se fokusira na izvoz kroz "novi put svile" koji ide u Afriku, jugoistočnu Aziju i Evropu. 

"Alibaba" više ne može ispuniti obećanje da će zaposliti milion ljudi u Sjedinjenim Državama zbog trenutnih trgovinskih napetosti, rekao je Ma, prenosi Indikator.ba.

Sjedinjene Države su uvele novi paket kineskih carina u vrijednosti od 200 milijardi dolara, a Kina je reagovala na carinjenje robe u vrijednosti od 60 milijardi dolara. 


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.