26.9.2018. 20:29
0
Aoun optužio međunarodnu zajednicu zbog dvostrukih standarda na Bliskom istoku
Libanski predsjednik Michel Aoun u srijedu je optužio međunarodnu zajednicu za dvostruke standarde u bavljenju Bliskim istokom.

U današnjem obraćanju svjetskim čelnicima, Aoun je kritikovao odluku administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao prijestolnicu Izraela istovremeno ukidajući pomoć Palestincima i agenciji UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama.

- Istorija nas je naučila da nepravda vodi ratu. Odsustvo pravde može dovesti do nasilja i terorizma - izjavio je libanski čelnik.

- Nažalost, međunarodnom političkom pristupu Bliskom istoku još manjka pravde i postoje dvostruki standardi po tom pitanju. Palestinsko pitanje je primjer toga - zaključio je Aoun, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.