27.9.2018. 18:15
0
Kiparski predsjednik apelovao na globalnu migracijsku politiku
Čelnik mediteranskog otoka Kipra u četvrtak je kritikovao kratkoročne poteze na držanju migranata u prihvatnim centrima i zatražio je od svjetskih čelnika da umjesto toga rade na globalnoj migracijskoj strategiji.

Kiparski predsjednik Nicos Anastasiades uputio je taj apel u obraćanju Generalnoj skupštini UN-a, gdje su brojni čelnici govorili o izazovima masovnog priliva migranata.

Kiparski čelnik je izjavio da "umjesto da se suočavamo s korijenima uzroka koji vode do masovnog priliva migranata, mi se zavaravamo uspostavom prihvatnih centara u kojima se pritvaraju migranti". 

Pozvao je svjetske lidere da ostave po strani suprotstavljene interese i odustanu od političke ekspeditivnosti i suoče se s uzrocima koji su doveli do ovakve situacije bez presedana" kao što su glad i ratovi.

On je govorio u vrijeme dok je Evropska unija duboko podijeljena oko toga kako da se bavi migrantima koji dolaze iz Afrike i s Bliskog istoka tražeći azil ili bolji život, prenosi Associated Press.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.