30.9.2018. 21:20
0
Putin: Najveći poklon za rođendan bit će mi provedba izbora u BiH u skladu sa zakonom
Ruski predsjednik poželio je Miloradu Dodiku sreću na predstojećim izborima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastali su se danas u Sočiju.  

Putin je, kako je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu, Dodiku poželio uspjeh na predstojećim izborima.

- Znam da su 7. oktobra izbori u BiH. Želim vam uspjeh i nadam se da će sve proći u okvirima zakona te da će to doprinijeti stabilnosti Republike Srpske - naglasio je Putin.

Kako je istaknuto Dodik je šefu ruske države čestitao rođendan koji pada na dan izbora u BiH, a Putin je potom kazao da će mu najveći poklon biti provedba izbora u BiH u skladu sa zakonom. 

On je istaknuo važnost razmjene studenata između RS i Rusije, kao i činjenicu da Rafinerijom Bosanski Brod upravlja ruska kompanija.

- Želio bih da naglasim kako se odnosi Rusije i Republike Srpske, u okvirima BiH, uspješno razvijaju, a u to uključujem i ekonomske odnose. Oko 75 posto ukupne razmjene dobara RS-a otpada na Rusiju – kazao je Putin i dodao da postoje planovi za razvoj rafinerije, a i za popravku letjelica i njihovih motora, prenosi Avaz.ba


Dodik je iskazao zadovoljstvo saradnjom RS i Rusije i izrazio zahvalnost Moskvi "za sve što je uradila za RS".

Dodik se pohvalio gradnjom ruske pravoslavne crkve u Banjoj Luci te planom gradnje muzeja u neposrednoj blizini. 

Prije zvaničnog sastanka Putin i Dodik pratili su utrku Formule 1.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.