3.10.2018. 16:15
0
"Špijunaža i prostitucija su jedne od najvažnijih profesija u svijetu. Sergej Skripalj je ološ i izdajnik"
Ruski predsjednik Vladimir Putin je nazvao bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja koji je otrovan u Britaniji, 'ološem' i izjavio de c´e biti bolje čim se završi informaciona kampanja u vezi s njim.

- Prepucavanja između specijalnih službi nisu sada počela. Špijunaža i prostitucija su jedne od najvažnijih profesija u svijetu - rekao je Putin na konferenciji "Održiva energetika za svijet koji se mijenja".

On je iznenađen situacijom u vezi sa slučajem trovanja Sergeja Skripalja u Britaniji.

- Gledam neke informacione izvore, vaše kolege navode na pomisao da je gospodin Skripalj borac za ljudska prava. On je jednostavno špijun, izdajnik otadžbine, razumijete li? - kazao je predsjednik Rusije.

Putin je podsjetio da je Skripalj svojevremeno proveo pet godina u zatvoru.

- Mi smo ga pustili. On je otputovao i nastavio da konsultuje neke specijalne službe - dodao je Putin.

On je rekao da je Skripalj 'ološ', naglasivši da će biti bolje čim se završi informaciona kampanja u vezi s njim.

- Zamislite, vi ste građanin svoje zemlje i odjednom se pred vama nađe čovjek koji izdaje svoju državu. Kako biste se prema njemu odnosili? On je jednostavno ološ i gotovo - rekao je Putin.

Sergej Skipalj i njegova kćerka Yulija u martu ove godine u otrovani nervnim agensom novičokom, a Britanci za to krive rusku vojnu obavještajnu službu GRU.

Rusija negira takve navode.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.