5.10.2018. 21:30
0
Policija ponovno ispitala izraelskog premijera Netanyahua zbog korupcije
Izraelska policija ispitala je danas premijera te zemlje Benjamina Netanyahua zbog navoda o korupciji, prenosi Reuters.

Policija je u saopćenju navela da je ispitivanje trajalo "nekoliko sati", ali bez dodatnih detalja.

To je već dvanaesti put da izraelskog premijera ispituje policija u sklopu istrage o slučaju korupcije.

Istražitelji su stigli u rezidenciju premijera u Jeruzalemu u jutarnjim satima, dok su ispred stajali demonstranti koji su nosili veliki transparent sa slikom Netanyahua ispod koje je pisalo "ministar kriminalac" i uzvikivali slogane zahtijevajući pravdu, navodi AP.

Posljednji put Netanyahu je bio ispitan u augustu u sklopu istrage o korupciji u izraelskoj kompaniji za telekomunikacije.

Slučaj nazvan 4.000 uključuje sumnje da je Netanyahu naredio poseban tretman telekomunikacijskog giganta Bezeq u zamjenu za povoljno izvještavanje o svojoj porodici na novinskoj stranici Walla koji pripada Bezequ.

Izraelski mediji su još u junu izvijestili da se očekuje da vrhovni tužilac podigne optužnicu protiv Netanyahua za mito.

U februaru, izraelska policija preporučila je državnom advokatu da se protiv premijera Benjamina Netanyahua podigne optužnica za dva odvojena slučaja davanja mita.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.