6.10.2018. 18:45
0
Saudijski princ: Volim Trumpa, platili smo Amerikancima za naoružanje
Saudijski prestolonasljednik Muhamed bin Salman odbacio je navode američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je rekao da je upozorio saudijskog kralja da neće opstati na vlasti ni dvije nedjelje bez podrške američke vojske.

“Volim da radim s njim. Znate, morate da prihvatite da će svaki prijatelj reći i dobre i loše stvari”, rekao je saudijski prestolonasjlednik.

Dodao je da Saudijska Arabija vjeruje da je cjelokupno naoružanje koje je dobila od SAD, plaćeno, ističući da nije riječ o besplatnom oružju.

Naglasio je da otkako su Saudijska Arabije i SAD uspostavile odnose, Rijad je “sve kupovao novcem”.

Tramp je ranije ove nedjelje rekao da saudijski kralj možda neće trajati ni dvjie nedjelje bez američke podrške, povećavajući pritisak na jednog od svojih najbližih arapskih saveznika da prekine sa podizanjem cijene nafte i da plati za vojnu zaštitu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.