7.10.2018. 14:24
0
Najmanje osam osoba poginulo u poplavama na sjeveru Irana
Najmanje osam osoba poginulo je u poplavama koje su na sjeveru Irana izazvale obilne padavine.

Sjever Irana već treći dan je poprište obilnih padavina koje su dovele do izlijevanje rijeka iz korita i poplava u više gradova.

Predstavnik Iranskog crvenog polumjeseca Murteza Selimi kazao je da je najugroženija pokrajina Mazenderan u kojoj je poginulo najmanje pet osoba. On je kazao da su dvije osobe poginule u udaru groma u automobil, javlja N1.

Selimi je kazao da spasilačke službe rade na terenu kako bi iz poplavljenih mjesta evakuirale blizu 2.700 osoba.

Novinska agencija Mehr javlja kako je vodena bujica srušila historijski most Mashlek u Mazenderanu. Zajedno s mostom u rijeci su završila i dva automobila.

I u pokrajini Gilan vodena bujica je odnijela automobil sa šest osoba u njemu. Tri su poginule, dvije spašene, a jedna osoba nestala.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.