7.10.2018. 19:39
0
Kina tvrdi da je predsjednik Interpola koji je nestao pod istragom, supruzi poslao sliku noža
Kineska služba za borbu protiv korupcije saopćila je večeras da kineske vlasti vode istragu protiv predsjednika Interpola Menga Hogwei zbog sumnje da je prekršio zakon.

Meng, koji u Kini obavlja funkciju zamjenika ministra za javnu sigurnost, nestao je poslije putovanja u Kinu iz Francuske, gdje se nalazi sjedište Interpola.

Njegova supruga dobila je zaštitu u Francuskoj, jer je primila prijetnje.

Ona je izjavila da joj je muž poslao sliku noža prije nego što je nestao tokom putovanja u rodnu Kinu. 

Meng je u prvom javnom komentaru o misterioznom nestanku zvaničnika Interpola rekla novinarima u Lionu, gdje se nalazi sjedište organizacije, da misli da je slikom noža suprug pokušao da joj poruči da je u opasnosti.

Ona je rekla da nije imala nikakav drugi kontakt s njim otkad joj je poslao tu poruku 25. septembra, prenijela je agencija PA.

Meng je izjavila da joj je suprug, četiri minute prije nego što joj je dostavio sliku, poslao poruku koja je glasila: "Čekaj moj poziv."

Ona je dodala da ne zna šta mu se dogodilo.

Francuska policija pokrenula je istragu zbog "zabrinjavajućeg nestanka" Menga.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.