11.10.2018. 15:35
0
U Indoneziji produžena akcija potrage za žrtvama potresa i cunamija
Potraga za žrtvama potresa i cunamija na indonežanskom ostrvu Sulawesi, u kojem su prema najnovijim podacima poginule 2.073 osobe, biće produžena za još jedan dan.

Prethodno je bilo najavljeno da će operacija traženja nestalih danas biti prekinuta, skoro dvije sedmice nakon katastrofe koja je zadesila grad Palu.

Indonežanska agencija za vanredne situacije saopćila je da će potraga biti produžena za jedan dan na zahtjev porodica osoba koje se vode kao nestale, prenosi AP i navodi da  će biti potrebno dvije godine da se ta oblast obnovi i oporavi.

Zvanično se 680 osoba vode kao nestale, ali nadležni priznaju da bi taj broj mogao da bude i nekoliko hiljada pošto je na stotine kuća "progutala zemlja".

Procjenjuje se da je 1.500 djece nestalo.

Razorni potres i cunami pogodili su ostrvo Sulawesi 28. septembra. Nakon toga je registrovano oko 360 naknadnih potresa.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.