15.10.2018. 16:00
0
Vijeće EU usvojilo novi režim sankcija za suzbijanje upotrebe hemijskog oružja
Vijeće Evropske unije usvojilo je novi režim sankcija po kojem bi se suprotstavilo upotrebi hemijskog oružja, saopćeno je iz bloka u ponedjeljak.

 - Vijeće je usvojilo novi režim restriktivnih mjera kojim bi se suprotstavilo upotrebi i širenju hemijskog oružja. Ova odluka je direktna posljedica zaključaka Vijeća Evrope od 28. juna - dodaje se u saopćenju.

Ta odluka omogućava EU nametanje sankcija osobama i entitetima koji su uključeni u razvoj i upotrebu hemijskog oružja bilo gdje, bez obzira na njihovu nacionalnost i lokaciju.

Kako je navedeno, sankcije uključuju zabranu putovanja u EU te zamrzavanje imovine za one koji su uključeni u taj proces.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.