25.10.2018. 15:45
0
Španski vrhovni sud otvorio put za suđenje katalonskim separatistima
Španski vrhovni sud u četvrtak je okončao istragu protiv 18 katalonskih separatističkih čelnika koji će se sada suočiti sa suđenjem, najvjerovatnije početkom iduće godine.

Tužilac sada ima na raspolaganju pet radnih dana da pripremi optužbe povezane s nelegalnom kampanjom za nezavisnost sjevernoistočne regije Katalonije u 2017.

Devetero čelnika trenutno se drži u zatvoru u Španiji uoči suđenja i očekuje se da se osumnjičenima sudi za pobunu, koja nosi potencijalnu zatvorsku kaznu do 30 godina. 

Devet ostalih, koji su oslobođeni uz kauciju ili su otišli u samonametnuti egzil, optuženi su po raznim tačkama u obimu od pobune do zlupotrebe javnih sredstava ili neposluha, prenosi Reuters.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.