25.10.2018. 18:50
0
Na Filipinima ubijeno skoro 5.000 ljudi u akcijama suzbijanja droge
U akcijama suzbijanja droge koju pripadnici snaga sigurnosti Filipina organiziraju od 1. jula 2016., ubijeno je skoro 5.000 ljudi.

Lokalni mediji, pozivajući se na podatke vlade, javili su kako je od 1. jula 2016. Tokom borbe protiv distribuiranja narkotika filipinska policija i vojska organizirali su više od 108.000 akcija, prenosi agencija Anadolija. 

U akcijama je ubijeno najmanje 4.948 osumnjičenih osoba, a smrtno je stradalo i više od 80 pripadnika snaga sigurnosti.

U istom periodu uhapšeno je više od 152.000 ljudi, među kojima je najmanje 500 javnih službenika.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, koji je na čelo države došao 30. juna 2016. godine, obećao je da će se tokom mandata fokusirati na suzbijanje narkotika i korupciju.

Duterteova vlada na meti je oštrih kritika filipinskih, ali i stranih organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Organizacije smatraju kako filipinska vlada vrši zločin protiv čovječnosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.