28.10.2018. 14:02
0
Objavljene prve fotografije i snimci sa mjesta pada helikoptera: Osim vlasnika Leicestera, stradala još četiri čovjeka
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Vlasnik engleskog fudbalskog kluba Leicester City tajlandski milijarder Vichai Srivaddhanaprabha bio je u helikopteru koji se srušio, a potom i zapalio na parkingu ispred stadiona, javio je BBC.

Jedan od očevidaca rekao je da je vidio igrača Lisica Kaspera Schmeichela kako istrčava sa stadiona ka mjestu nesreće. 

Leicester je sinoć na svom stadionu odigrao neriješeno utakmicu Premijer lige sa West Hamom, a meč se završio sat vremena prije pada helikoptera. 

Fotograf Ryan Brown, koji je izvještavao sa utakmice, rekao je da je helikopter uzletio sa terena stadiona, nakon čega je pao. 

"Motor je stao i okrenuo se uz malu buku. Zavrteo se ukrug i potom se srušio, nakon čega je odjeknula eksplozija", rekao je Brown.

Prema Sky Sportsu, vlasnik Leicestera se nalazio u helikopteru zajedno sa dva pilota i još dvije za sada nepoznate osobe. 

Iako nema službene potvrde, najvjerovatnije da je pet osoba smrtno stradalo u ovoj nesreći nedaleko od stadiona Leicester Cityja.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.