1.11.2018. 16:04
0
Merkel: Njemačka će podržati produženje sankcija Rusiji
Kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da će Njemačka u decembru insistirati na produženju zapadnih sankcija protiv Rusije jer Moskva nije u potpunosti ispoštovala mirovni sporazum o Ukrajini postignut u Minsku 2015. godine.

- Sporazum iz Minska još nije ispoštovan, ostvarujemo samo milimetarske pomake da bi se nakon njih vratili korak unazad - izjavila je Merkel tokom posjete Kijevu, gdje se sastala s  ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

Tako da će na osnovu sadašnje situacije Njemačka insistirati na produženju sankcija u decembru - dodala je Merkel i naglasila  da među kršenja mirovnog sporazuma iz Minska spadaju i izbori planirani za 11. novembar u regijama koje kontroliraju proruski separatisti, prenosi Reuters.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.