3.11.2018. 16:00
0
Teška potraga za ostacima indonežanskog aviona, poginuo ronilac
Ronilac koji je tražio žrtve i ostatke aviona indonezijske firme Lion Air umro je, objavile su indonezijske vlasti, a prenio CNN.

48-godišnji ronilac, pronađen je bez svijesti u petak nakon što su njegove kolege ronioci primijetili da ga dugo nema na površini. Odmah je izvučen na obalu, ali nije mu bilo spasa.

“Bog je imao drugačiji plan”, kaže Muhamad Sjaugi, čelni čovjek indonezijske agencije za potragu i spašavanje.

Pripadnik mornarice rekao je da je Sjahrul možda umro od nekontrolirane dekompresije.

Smrt ronioca samo je dokaz koliko je potraga za ostacima aviona teška i s kolikim se problemima ljudi koji traže ostatke već danima susrijeću.

Potraga za crnom kutijom

Ronioci su još u četvrtak locirali crnu kutiju na kojoj su sačuvani podaci o letu, ali istražitelji kažu da ih ne mogu “downloadati” jer “postoje neki oštećeni dijelovi” na uređaju, prenosi CDM. 

Trebalo bi da stigne i specijalni uređaj koji će možda moći da riješi misteriju pada aviona tako što će doći do podataka. U cijelu priču zbog toga su se uključile i američke vlasti kao i kompanija Boeing kojoj je avion pripadao.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.