4.11.2018. 18:52
0
Amerika i Južna Koreja počinju zajedničke vojne vježbe
Amerika i Južna Koreja počet će sutra vojne vježbe manjeg obima koje su bile odgođene tokom razgovora sa Sjevernom Korejom.

Sjeverna Koreja upozorila je jučer da bi mogla ponovo aktivirati državnu politiku jačanja nuklearnog arsenala ukoliko Amerika ne ukine sankcije Pyongyangu. 

Sutrašnja vježba bila je jedna od nekoliko koje su u junu bile suspendirane na određeno vrijeme nakon susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una u Singapuru.  

Južnokorejsko ministarstvo odbrane potvrdilo je da će sutra početi runda vojne vježbe nedaleko od grada Pohanga na jugu Južne Koreje.  

Južnokorejska novinska agencija Yonhap javila je da će u manevrima učestvovati oko 500 američkih i južnokorejskih vojnika.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.