8.11.2018. 21:39
0
Ko je čovjek koji bi trebao da zamijeni Junckera na čelu EU?
Njemački poslanik u Evropskom parlamentu, Manfred Weber, dobio je danas podršku partija desnog centra kao kandidat za novog predsjednika Evropske komisije koji se bira sljedeće godine.

Manfred Weber, potpredsjednik bavarskog CSU-a i dugogodišnji poslanik u Evropskom parlamentu u kojem je na čelu frakcije Evropske narodne stranke (EPP), bit će "Špicenkandidat", odnosno glavni kandidat EPP-a na izborima za Evropski parlament sljedeće godine. Tako je danas odlučilo 79 posto delegata na skupu EPP-a, na kojem je protivkandidat Veberu bio bivši finski premijer Alexander Stubb. 

Pozicija "Špicenkandidata", što je izraz koji je došao iz njemačke političke prakse, znači i da bi Weber trebao da bude sljedeći predsjednik Evropske komisije, pod uslovom da EPP bude najveća frakcija u Evropskom parlamentu nakon sljedećih izbora, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.