11.11.2018. 16:31
0
Deseci mrtvih u Afganistanu
Petnaest civila i 10 komandosa, koji se bore protiv talibana u pokrajini Ghazni u Afganistanu, ubijeno je danas, saopćili su dužnosnici.

Borbe u distriktu Jaghori, području u kojem žive uglavnom šiiti počele su u srijedu kada su talibani napali okrug te je vlada poslala jedinice specijalnih snaga koje trebaju pomoći lokalnim snagama policije.

Glasnogovornik policije Ahmad Khan Sirat potvrdio je da je šest pripadnika snaga sigurnosti ranjeno te da je 25 civila i komandosa poginulo, javio je danas Reuters.

Ove borbe počele su nakon što je posebni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Zakmay Khalilzad organizirao novi krug sastanka s ciljem da se talibani dovedu za pregovarački stol kako bi pokušali pronaći političko rješenje za desetljećima dug rat u Afganistanu.

Na drugoj strani zemlje, u sjevernoj provinciji Baghlan, najmanje 14 civila i pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti je ubijeno, dok je osam ranjeno u napadu talibana, potvrdio je guverner ove provincije Abdulhai Nemati.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid je izjavio da je 36 pripadnika snaga sigurnosti ubijeno te da je zaposjednuta jedna vojna baza kao i pet sigurnosnih kontrolnih tačaka u provincijama Ghazni i Baghlan.


(FENA/Amila Alijagić)

Afganistan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.