13.11.2018. 10:04
0
Demokrati pobjedom Kyrsten Sinema iz Arizone dobili još jedno mjesto u Senatu
Kyrsten Sinema osigurala je još jedno mjesto demokratima u Senatu, no republikanci i dalje imaju većinu nakon tijesnih izbora u Arizoni na kojima je njezina republikanska suparnica Martha McSally priznala poraz.

Novoizabrana senatorica od 42 godine zamjenjuje u Senatu konzervativnog republikanca Jeffa Flakea, kritičara predsjednika Donalda Trumpa. To je drugo senatorsko mjesto koje su demokrati oduzeli svojim suparnicima na "midterm" izborima 6. novembra, uz sentarosko mjesto dobijeno  iz Nevade.

Ona postaje prvi demokratski senator iz Arizone od 1994. godine. Njezina pobjeda  dolazi nakon godina Republikanske dominacije u Arizoni, navodi AP.

Republikanci su, međutim, pojačali većinu u Senatu vrativši tri mjesta (Indiana, Missouri, Sjeverna Dakota).

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.