19.11.2018. 20:29
0
Mogherini najavila da će ministri EU i u decembru razgovarati o BiH
Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini pozvala je u ponedjeljak na što brže formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini, najavivši da će se ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a ponovno u decembru razgovarati o BiH.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a raspravljali su na zahtjev Hrvatske o stanju u BiH nakon izbora održanih 7. listopada. Sastankom je predsjedavala visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, javlja Hina.

 "Tri su glavne poruke koju su ministri poslali Bosni i Hercegovini - da se vlast formira što je prije moguće, drugo da se 100 posto fokusira na reformsku agendu, koju građani BiH, pogotovo mladi, očekuju, a što je povezano s europskom perspektivom zemlje. Također se treba fokusirati na reformu izbornog zakona i na zabrinutost koja iz toga proizlazi", rekla je Mogherini na konferenciji za novinare nakon sastanka.

 "Postoji dogovor među svim ministrima da moramo održati vrlo intenzivan rad sa svim političkim liderima u BiH te da ćemo se vratiti na pitanje Bosne i Hercegovine na sastanku Vijeća za vanjske poslove u prosincu", rekla je Mogherini.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.