22.11.2018. 9:08
0
Preminuo šef ruske vojne obavještajne službe Igor Korobov
Šef ruske vojne obavještajne službe (GRU) Igor Korobov preminuo je u 63. godini.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopćilo je jutros da je Korobov umro nakon teške bolesti, prenosi agencija Anadolija. 

Korobov je slovio za jednog od bližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina koji ga je na funkciju šefa vojne obavještajne službe imenovao u januaru prošle godine.

Ruska vojna obavještajna služba GRU slovi za najveću špijunsku mrežu te zemlje u inozemstvu, a na meti kritika međunarodne zajednice našla se nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeija Skripala i njegove kćerke Yulije u Salisburyju.

Preminuli Korobov obolio je u oktobru u jeku najžešćih kritika koje je njegov servis trpio zbog niza neuspješnih operacija.

Kao agent GRU-a Korobov je radio od 1985. godine, a njegovo ime se nalazilo i na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.