27.11.2018. 20:31
0
Mohammed bin Salman dolazi u Tunis, bit će dočekan gnjevom stanovništva: Taj ubica nije dobrodošao u Tunis
Stotine Tunižana izašle su danas na proteste u centru glavnog grada protiv posjete saudijskog prijestolonasljednika, kojeg smatraju odgovornim za ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

Prijestolonasljednik Mohammed bin Salman trebao bi stići u Tunis kasno poslijepodne u sklopu turneje po regiji. Već je posjetio Bahrein, Ujedinjene Arapske Emirate i Egipat.  

Khashoggijevo ubistvo u saudijskom konzulatu u Istanbulu prije šest sedmica zaoštrilo je odnose Saudijske Arabije sa Zapadom i teško naštetilo ugledu saudijskog prijestolonasljednika u inozemstvu.  

Saudijska Arabija tvrdi da on nije znao da će se ubistvo dogoditi.  

Demonstranti u Tunisu izvikivali su slogane: "Taj ubica nije dobrodošao u Tunis'' i "Neka bude stid tunižanske vladare" što su ga primili.  

Pozivali su također na prekid rata u Jemenu u kojem Saudijska Arabija ima veliku ulogu.  

Slični protesti održani su i u ponedjeljak, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.