28.11.2018. 8:43
0
Osuđen na 14 godina zatvora za napad na nogometaše Borussije
Sud u Dortmundu osudio je osobu identifikovano kao Sergej V. na 14 godina zatvora zbog napada na autobus u kojem su se nalazili fudbaleri njemačkog kluba Borussia, javili su njemački mediji.

Novinska agencija DPA javila je da je Sergej V. osuđen po 28 tačaka zbog pokušaja ubistva, prenio je AP. 

U eksploziji koja se dogodila 11. aprila 2017. godine povrijeđeni su fudbaler njemačkog tima Marc Bartra i jedan policajac. 

Tužioci smatraju da je okrivljeni pozajmio novac kako bi se kladio da će vrijednost akcija kluba iz Dortmunda pasti, a zatim izvršio napad na autobus sa namjerom da za to okrivi muslimane, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.