28.11.2018. 21:42
0
Ljekar u Indiji izveo carski rez pijan: Umrle majka i beba
Ljekar u Gujaratu, zapadnoj državi u Indiji, uhapšen je nakon što je u pijanom stanju izveo carski rez, poručili su iz lokalne policije za BBC.

Dijete je proglašeno mrtvim nakon carskog reza, a njegova majka preminula je nedugo nakon njega.  


Alkotestom utvrđeno da je bio pijan 

Policija je obavijestila kako je alkotestom utvrđeno da je ljekar bio pijan. Trenutno policija istražuje je li do smrti majke i djeteta došlo zbog nemara ili uslijed drugih medicinskih komplikacija.

Ljekar PJ Lakhani je stariji ljekar s velikim iskustvom piše BBC i dodaje kako radi u državnoj bolnici posljednjih 15 godina.

Pacijentica je došla u bolnicu u ponedjeljak navečer nakon što je dobila trudove. Lokalni mediji javljaju kako je nakon carskog reza njezinoj obitelji rečeno kako je dijete umrlo, a kako djetetova majka obilno krvari.

Ljekar nazvao policiju u strahu od porodice preminulih

Porodica je tada odlučila prebaciti je u privatnu bolnicu, a ona je na putu u privatnu bolnicu preminula.

Policija je rekla za BBC kako ih je nazvao upravo ljekar koji je izveo carski rez, u strahu da će ga porodica napasti kada čuju za smrt majke i djeteta.

"Po dolasku smo zaključili da je pijan pa smo ga uhapsili - rekao je policijski službenik. Bolnica je pak oformila odbor koji će provesti daljnju istragu o uzroku smrti majke i djeteta, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.