29.11.2018. 12:31
0
Salome Zurabišvili izabrana za predsjednicu Gruzije
Salome Zurabišvili (66) pobijedila je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Gruziji, osvojivši 59,56 odsto glasova, saopćila je danas gruzijska Centralna izborna komisija.

To je saopćeno na osnovu 99,7 posto prebrojanih glasova, prenosi TASS.

Ovom pobjedom, ona je postala prva predsjednica jedne bivše sovjetske republike van Baltika.

Njen protukandidat u drugom krugu, Grigol Vashadže, osvojio je 40,44 posto glasova.

Zurabišvili je zahvalila glasačima na podršci i istakla da će joj glavni cilj biti da ujedini društvo i obezbijedi  sigurnost države.

Ona je bila kandidat vladajuće stranke "Gruzijski san", a prethodno je bila ambasadorka Gruzije u Francuskoj i ministarka vanjskih  poslova, od 2004. do 2005. godine.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.