30.11.2018. 21:02
0
Zapadni svijet u šoku: Srdačan pozdrav Putina i princa Salmana
Ruski predsjednik Vladimir Putin srdačno se pozdravio sa saudijskim prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom, a dvojica lidera nabacivali su jedan drugom.

Nakon srdačnog pozdrava sjeli su jedan do drugog.

Na snimci se na vratima iza njih vidi i Donald Trump koji je ulazio u prostoriju, a kako javljaju ruski mediji, dva predsjednika su se kratko susrela prije početka samita.

Inače, mnogi svjetski lideri su kazali kako će sa bin Salmanom postupati oprezno, jer se još uvijek od ove države traži odgovornost za ubistvo novinara Jamala Khashoggija.



Političari zapadnih zemalja kazali su uoči samita G20 u Buenos Airesu da ne žele voditi nikakve bilateralne razgovore sa Saudijskom Arabijom, tražeći da međunarodni istražioci preuzmu istragu o ubistvu novinara, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.