30.11.2018. 21:48
0
Više od 40 Palestinaca povrijeđeno u sukobima sa izraelskom vojskom
Najmanje 41 Palestinac je povrijeđen danas u sukobu demonstranata sa izraelskom vojskom na granici Pojasa Gaze i Izraela, prenosi agencija Xinhua.

13 od 41 povrijeđenih osoba pogođeni su pravim mecima, dok je njih osam pogođeno sa gumenim mecima, saopćio je palestinski Crveni križ.

Sukob je izbio kada je oko 12 hiljada demonstranata koji su se danas okupili na 36. velikom skupu u istočnom dijelu Pojasa Gaze, koji se održava još od 30. marta ove godine.

Nakon džume namaza, hiljade Palestinaca marširali su prema ogradi koja dijeli Pojas Gaze i Izrael.

Vođe demonstranata upozorili su Izrael da skine sankcije koje je nametnuo još 2007. godine i da olakša blokadu, jer će u protivnom biti primorani preduzeti drastične korake.

Izrael je uveo oštre sankcije i sproveo teške blokade nad Pojasom Gaze u ljeto 2007. godine.

- Pozivamo cijeli svijet da izrazi saučešće nama i našem narodu - kazao je Abdulatif A-Qanoua, glasnogovornik Hamasa, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.